A foglalkozások menüpont alatt részletes információkra lelsz.

Jelentkezni: bryell@invitel.hu vagy facebook oldalunkon

Boltunk Székesfehérváron, a Távírda u. 25/5. szám alatt található. (Sokan Fal közként ismerik)
Nyitva tartásunk: Hétfő - Péntek: 9.00 - 18.00,
Szombat: 9.00 - 12.00

A bolt telefonszáma: 22/412-665

2012. július 29., vasárnap

Kreatív hétvége Noszvajon - beszámoló

Vártátok már? Nem oly rég értem haza, és mondhatom bánhatja, aki kihagyta... mindenféle álszerénység nélkül :) Nagyon jó volt, nagyon szép alkotások születtek, a hely igazán nekünk való volt, jókat ettünk - ittunk, nevettünk, alkottunk... és akkor most szépen sorjában :)

Először is egy nagyjábóli összkép az elkészült tárgyakról, amik az én mintadarabjaim alapján készültek:


A helyről: Noszvaj tényleg Eger mellett van, és egy édes kis dimbes-dombos település, sok szép házzal és természetesen borospincékkel, valamint egy kastéllyal. Az Emese Vendégház, ahol mi laktunk egy családias hangulatú, régi - nem retro, hanem antik - bútorokkal berendezett sok apartmanos vendégház egy csöndes kis utcában. Az utca végén a kastély, 50 méterre pedig a borospincék. Ugye, hogy ennél jobb helyet nem is találhattunk volna?

Megérkeztünk, bepakoltunk ebbe a télikert szerű helyiségbe, és itt éltük a napjaink javarészét. Csütörtök, kora délután neki is álltunk a munkának. Egyedileg legyártott kerámia/agyag kelyhet díszítettünk. Saját gyurmaformát csináltunk mindenféle gombból, medálból, fülbevalóból, brossból, rézveretből, amivel aztán díszítettük a kelyhet. 
Pénteken egy falikép került sorra, korabeli női fejjel. Annyira nagyon jó darabok születtek, nem csak az alkotási vágyaikat élték ki a résztvevők, hanem a divattervezőit is :) Divatos kalapok, és zsabók születtek, csipkével, szalaggal, strasszokkal :) 

Ebéd után, amit az én kedves férjem főzött nekünk - bográcsgulyás, és nagyon finom lett - Gabi bemutatta a legújabb papírokat, amelyek hamarosan megvásárolhatók a hobbiboltokban, majd előkészítettük a szombati tárgyat is, mert sok száradási időt igényelt.
A péntek délutánra tervezett kirándulásunk a közeli borospincébe sikeredett, ahol nagyon-nagyon hideg volt :) Így aztán vásároltunk finom borokat, majd visszatelepedtünk a hatalmas teraszra a vendégháznál. 

Szombaton került sorra a csipkés doboz, ezen is volt munka bőven. De megérte, mert a dobozok is nagyon jól sikerültek. De tényleg....

Annyi minden élmény ért, és tényleg annyira nagyon jól sikerült a hétvége, hogy a sok minden csak kavarog a fejemben, és elég nehéz megfogalmazni, és leírni az eseményeket :)
Voltunk sétálni, fényképeztünk szép virágokat, kerteket, borospincéket, jártunk a kastélyban, amit éppen akkor nyitottak újra 1-2 év kihagyás után. Volt egy kisebb vásár is a kastély udvarában, ahol én sajtokat, és szederöntetet vásároltam :) 
A gulyáslevesünk tényleg isteni volt, de kaptunk lecsót is a páromtól, (ténylegesen egy tünemény az az ember :)), finom dinnyét választott nekünk, egyszóval gondoskodott az élelmezésünkről ez alatt a pár nap alatt :)) 
A tárgyak egytől-egyig gyönyörűek lettek, és ezt nem csak azért mondom, hogy mondjam, hanem tényleg így volt. Nagyon büszkén nézegettem azt a hosszú asztalt mindig, amire kipakoltuk az összes tárgyat.
Gabi foglalkozásai is jól sikerültek, kicsit megizzasztotta a hölgyeket a virágkaspó elkészítésével, de ez is volt a cél :)) A kész dolgok már el se fértek ezen a hosszú asztalon.

Sok képet készítettem, ezeket felpakoltam a picasa albumomba, itt megnézhetitek. Nincsenek melléírva szövegek,de csak kiigazodtok rajta :)
Sok-sok fotó készült még, ha megkapom a fellelhetőségüket, mutatom azt is :)
Én nagyon köszönöm, hogy ennyien eljöttetek, köszönöm, hogy jól érezhettem magam, és köszönjük Emesének és Viktornak is a kedves fogadtatást, a vendéglátást, és hogy miénk lehetett az egész ház, mindenestől, és igazán otthon érezhettük magunkat. Természetesen ide megyünk jövőre is, úgyhogy az időpont már most le van foglalva. Tehát, ott találkozunk: 2013. július 25-28-án :)))))

6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűségeket alkottatok. Minden nagyon tetszik. Gratulálok mindenkinek.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz dolgokat csináltatok!

    VálaszTörlés
  3. Köszönet az ötletes alkotásokért! Jövőre is legalább ilyen szuper csapattal és szebbnél-szebb alkotásokkal találkozzunk :)
    puszi Évi

    VálaszTörlés
  4. köszönöm! Rendben Évi :)) Megoldjuk! :)

    VálaszTörlés
  5. Annyira irigy vagyok, hogy jövőre el is megyek hozzátok szépeket csinálni! :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon helyes Anikó! Várni fogunk :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...